A comet appears.




Har inte sovit en blund inatt utan istället vridit runt i täcket ungefär femtusen gånger och funderat på när alla tankar egentligen kolliderar med en osynlig vägg och upphör.
They never did.

Får höra att jag är fantastisk för andra gången i mitt liv och vill alltid vara det.



Har börjat skriva dagbok igen och det gör jag bara om jag är väldigt ledsen eller tvärtom. Fick ingen sittplats på tåget förut och fick istället sitta på en blöt trappa som folk hela tiden envisades med att vilja gå fram och tillbaka på och därmed blöta ned ännu mer. Det var inte bara jag som satt där utan tre tonårskillar som sa att Eddie Meduza var bättre än Elvis, spelade hans låtar alldeles för högt och kompletterade ytterligare med att säga att den bästa meningen i en utav låtarna var "att när helgen kommer blir vi fulla som svin". Jo tack, och nej tack, och tack och hej, tänkte jag och gick därifrån. Kom ändå på mig själv med att känna mig gladast i världen. Gick på glashala gator och tänkte att jag gillade att gå där. Åkte spårvagn förbi alla möjliga ställen och tänkte att jag gillade att sitta där. Sitter på min säng och tittar på julstjärnan i fönstret och tänker att jag gillar mycket just nu. Men jag vet att det är för att allting har samma utgångspunkt.


Last week.


Förra veckan skrev jag julkort från sängkanten som jag sedan skickade iväg till fyra personer i Göteborg.


Samma kväll satt jag vid en brasa med två utav dem.



Och dagen efter träffade jag den tredje. Vi skulle åka skridskor på Liseberg men jag hade skadat ryggen så vi fick titta på alla stackars renar och åka rulltrappor istället.
Men det var hur fint som helst det med.

puss



Vill gå ut och göra snöänglar i mörket men det är så mycket finare om man är två.


Man måste dö några gånger innan man kan leva.





Johannas bilder som jag knycker sådär mitt i natten.


Ligger bredvid min bästa vän i en säng på fjärde våning någonstans på avenyn. Min bästa vän som pratar bort några minuter innan hon somnar medan jag viskar godnatt ut i tomma intet och tittar ut mot stjärnorna och alla flygplan som flyger förbi. Undrar vart de är påväg och om de vill ta mig med ända fram tills klockan är fem och jag gråter lite smått för att jag har så ont i kroppen och inte kan somna. Har en bästa vän som går upp och förser mig med varmt te som jag dricker från sängkanten och snart tar med mig till någon som kan reda ut vad det är för fel medan jag ligger och väntar på att stjärnorna utanför ska försvinna.

Wooden arms



På kvällarna är träden fulla av rimfrost och på dagarna är det jag som är det. I varje fall idag för det är snöstorm och alldeles, alldeles fruktansvärt kallt.


Sentimental heart. (Till Johanna och Julia)



"Idag för ett år sedan blev jag utelåst utav dig och Johanna så jag spenderade natten på ett tak med Filip och hans vänner, drack alldeles för starkt te och såg på stjärnorna istället. Minns ni det?" sa Julia igår och fick det att dra ihop sig i magen. Ja, jag minns. Och här kommer en resumé av december. För ett år sedan.



- Svenskar? Vände sig en blond tjej om och sa när jag och Johanna gick en arrangerad Beach Walk bara några timmar efter att vi landat i Australien.
- Jaa. Svarade jag med en suck, för vi hade träffat alldeles för många svenskar redan i Indonesien.



Den blonda tjejen hette Julia, hade landat en dag före oss och tog med oss till  en spelning som "DJ Shipwreck" eller Luke som han egentligen hette hade på ett ställe samma kväll.



Det visade sig vara maskerad och alla var fantastiska.



Vilket även Julia var. Så vi blev en trio och gjorde allt ihop redan från början. Allt från att skriva vykort på golvet i vårt hostel..





Till att dansa oss igenom Sydneys alla nätter.






Och jag kom på den konstiga idéen att jag skulle prova alla kepsar jag kom åt. Vilket jag gjorde ända fram tills det nya året.




När vi var trötta på att bo på hostel for på lägenhetsjakt över hela staden och funderade på att bo med allt från höga, stökiga fransmän till konstiga kineser. Uppgivet satte vi oss ned och fikade - och inte visste vi då att vi satte oss på caféet nedanför vår blivande port.



Den tolfte december flyttade vi in i en lägenhet precis vid Hyde Park. I samma stund formade någon ett hjärta över vårt lägenhetshus från ett flygplan.



Och helt plötsligt hade det blivit vi tre mot världen.




Vi fick en vän som hette Henrik som hälsade på och sov över ibland.



Det var nu vi blev beroende av att äta pannkakor.



Och att springa över och köpa Soft serve från Hungry Jacks rakt över gatan.



Vi blev även beroende av balkongfester som ofta höll på halva nätter med ljuset av alla skyskapor runt omkring.



Och sist men inte minst - av goon. Fyra liter billigt vin som tog slut efter bara någon kväll.







Sedan fick vi fina grannar också. Ett killgäng som man alltid mötte i hissen eller vid poolen när man inte ville träffa någon alls. En kväll bjöd vid dem till en av våra balkongfester och fick stå ut med Håkans stirriga ögon under flera timmar. Det ångrade vi lite i efterhand.




Och det gick nog inte en dag utan att vi skrattade så att vi vek oss.




Men vi satt inte alltid på balkongen om kvällarna. Utan väldigt ofta hade vi utomhusfester på gräsmattor i parker och på stränder.







På söndagar brukade vi gå till Hugos för att äta pizza och dricka billiga drinkar.



Och det var under en kort period man såg såhär spinkig ut i en spegel. (Och så spinkig har jag väl aldrig varit egentligen heller. Men man kom bara längre och längre ifrån det för varje dag som gick.)






En dag i december kom de holländska pojkarna vi träffade på Bali (och som vi var/är lite förälskade i) till Sydney och hämtade upp oss i deras van och åkte upp på ett berg högt över havet. Där lyssnade vi på musik, pratade bort en eftermiddag och bjöd dem på fest under kvällen.



Lucia-föreställning i Svenska Kyrkan.






Vi träffade inte bara på massa nytt folk. Utan även kackerlackor, possums och tusentals fladdermöss.




Det finns så galet mycket fint att berätta, men jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop allting. Och helst av allt vill jag låta bli att tänka på det för då förstår jag inte vad jag gör hemma. Vad tusan gör jag här, när jag kan ha den bästa tiden av mitt liv någon annanstans i världen. Någon annanstans, med de finaste vännerna man kan hitta.
Och det här är bara en liten del av december.


December.

Idag var jag uppe före solen och gick runt på gatorna. Och även om det bästa som finns är att ligga kvar i sängen så är det ganska fint att vara vaken också.


Contra.



Tog ett tåg hem och såg Göteborg försvinna tillsammans med solen. Alla gatlyktor såg ut som prickar av glitter tillsammans med snön och jag lyssnade på samma låt om och om igen och delade plats med två gubbar med kostym och portfölj. Jag satt där och log och ville bara gå fram och dra upp deras mungipor och dansa runt i varenda vagn. Dra upp alla från deras säten och ha världens tågfest ungefär. Men så somnade jag och drömde om alltsammans istället.


Same side of the moon.

Sitter på min säng, invirad i en filt och äter pepparkakor. Sitter här och tänker. Och tänker. Och tänker. Tänker på ett snöigt Göteborg. Johanna och Julia. Och på varma bröstkorgar under kalla nätter.

-



Jag känner mig som om jag var gjord av porslin som snart börjar spricka i kanterna. Vill fly någonstans men vet inte vart. Eller jo. För just nu vill jag iväg till Italien. Lära mig italienska, träffa människor som heter Spaghetti i efternamn och springa runt och knycka klasar av vindruvor på stora fält. "Du är en sådan drömmare" sa mamma förut när jag berättade det. Drömmer gör man när det aldrig inträffar i verkligheten, tänkte jag. Vad kallar du mig om jag rymmer dit och blir en del av det?


Världens finaste lilla resa.









Vad gjorde vi egentligen. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, så jag låter bli. Kanske är det bäst med tanke på att vi var två minuter ifrån att missa både planet dit och hem så alla detaljer kanske borde hållas hemliga. Men att vi skrattade bort dagarna, satt på pubar om kvällarna och sov sked om nätterna - det borde sammanfatta en hel del.


RSS 2.0