You don't know how good you are.



Har läst ut alldeles för många böcker den här helgen när jag egentligen inte vill vara någon annan än mig själv just nu.


Vill att det ska bli vår.




Where would I be if you had the right to choose.



Sätter upp håret i en strikt tofs och känner mig som en rysk ballerina till musiken från ett par sprängda högtalare. Tar några näpna steg i mitt stökiga rum och funderar på att ta några till, eller flytta till Moskva och dansa med herrar i pälsmössor som dricker vodka istället för vatten. Sätter mig på sängen och trär en egen pälsmössa över huvudet istället och tänker att det får räcka så.


Har skrattat bort kvällen runt ett köksbord och har världens finaste vänner.

Tänkte bara berätta det.

Jag var bland molnen.

Något av det bästa jag vet är att åka bil, och igår förvandlades dagen från medioker till magisk pågrund av att jag fick sitta i ett framsäte i en rullande bil omsluten av mörkret utanför. "Det är första gången jag ser Caroline skratta på hela dagen" sa mamma när jag kom tillbaka hem, och det var alldeles riktigt, för just precis då kände jag mig lyckligast i världen.






Precis som idag för en vecka sedan för då lånade vi en bil och åkte till Marstrand. Där fick vi sällskap av en katt och tillsammans gick vi runt bland alla små hus vid havet, tills vi satte oss i bilen igen och lät lyckan rulla runt i mig tillsammans med däckens rullning utanför.


Lämnar plats åt några bokstäver till.




Sitter på mitt rum och lyssnar på Belle and Sebastian och funderar på att vara vaken hela natten. Ligga på golvet och skriva dagbok tills den tar slut och börja på en ny för just nu har jag så mycket som borde bli bokstäver. Som förra måndagen tillexempel. Då delade jag täcke, vaknade och vilade huvudet på ett bröst. Blev lämnad ensam av en man som inte bara lämnade lägenheten utan lämnade en teckning på ett bord som i sin tur gjorde att hjärtat lämnade sin plats och tog en hiss upp till huvudet och flätade in sig med alla tankar som lämnade allt annat utom sju bokstäver.

När dagen lämnat plats åt kvällen kom han tillbaka med en ros i handen och tillsammans lämnade vi lägenheten och delade på en flaska vin och god mat i ett hörn av en restaurang.


Promenerade omkring på huvudstadens gator.

Jag har knappt tagit några kort, sa jag och tittade ut genom fönstret.
Då gör vi något åt saken, sa Jonatan och så gick vi ut och gjorde det.









Sedan gick vi till Fotografiska och såg alldeles för lite för att vi fikade alldeles för länge, men jag köpte två planscher som ska bli tavlor och var glad ändå. Trots att vi fick springa till tåget och vinkade ett hastigt hejdå från ett mörkt tågfönster.


Jag börjar varje morgon utan sömn.













En lägenhet någonstans på söder i Stockholm.

Sist jag var i Stockholm såg det ut såhär.







Om några timmar ska jag dit igen och det ska värmen med. Om jag får bestämma.

Söndagsbrunch hos fina Cecilia.












Osande lögner och varma hjärtan.


Tråkiga fredagskvällar blir till ihopfantiserade inlägg om främmande länder jag inte befinner mig i. "Caroline är i Paris" sa min pappa till mamma förut som ringde ett misstänksamt samtal till mig. Nej, tyvärr, sa jag. Istället är jag i ett rum i Göteborg jag tycker om att vara i, och funderar på att skriva om det någon dag istället. Skriva om att promenera på kullerstensgator, få röda rosor, och dricka kaffe sent om kvällarna för att inte missa en enda minut av alla mörka nätter.
Då behöver jag inte fantisera och hitta på, för min verklighet är väldigt fin den med nu för tiden.

Paris, je'tame

Har jag berättat att jag har åkt till Paris?

Det har jag nämligen. Packade en alldeles för liten resväska med alldeles för få plagg och alldeles för många böcker av olika slag som jag kan skriva i och läsa ut. Jag vet liksom inte hur länge jag ska vara borta eller vad jag ska göra här, och förut träffade jag en fransk gammal gubbe med alldeles för liten kropp och alldeles för stora skor som satte sig bredvid på den alldeles för slitna parkbänken. "Du är ju inte klok" sa han när han frågade vad jag gjorde. Sitter på parkbänkar, ritar, läser, skriver och pratar med främmande fransoser.
Klok, klokare, klokast. Kloak. 




Några timmar senare satt jag fortfarande kvar och gubben hade förts bort utav sina förstora skor någonstans i en alldeles för stor stad. Nu ser jag honom aldrig mer, tänkte jag när jag såg honom försvinna. Försvinna, försvunnit, försvann. Tänk vad många människor man ser och aldrig ser igen, tänkte jag några sekunder senare.
Vad tänker du på? Sa en ny fransos med lockigt brunt hår i en alldeles för omodern frisyr. Först på franska men när jag bad honom översätta gjorde han det.
På människor som försvinner, svarade jag.
Är du rädd för att jag ska försvinna? frågade han och fick mig förbluffad. Förvånad. Förundrad. Fängslad.
Varför skulle jag vara det? Jag vet inte vem du är. Knappt hur du ser ut. Och kommer antagligen inte sakna dig.
Säg inte det. Följ med om du aldrig vill räkna in Paris till det som försvann, sa han då och började gå. Och jag följde efter. 


 
Och nu, när klockan börjar närma sig midnatt och övergå till min andra dag här kan jag säga att jag är glad över att jag gjorde det.
Min nyfunne fransos tog med mig till undangömda caféer där vi åt nygjorda baguetter och drack nybryggda rykande koppar kaffe och jag satt lutad mot en vägg med benen utrsträckta på bänken framför mig och såg på när han rullade sina nyinköpta cigaretter som sakta fördes till munnen och bildade rökiga moln jag svepte in mig i. Helt plötsligt blev allt förutom Paris dimmigt.

Vad brukar du göra? frågade han och undanröjde en del av det dimmiga.
Vad menar du?
Jag tänkte nämligen att när du är här ska du bara göra saker du inte brukar. Du tycker om mjölk i kaffet, am I right?
Ja.
Från och med nu dricker du det svart.
Okej, sa jag.


Vi snodde frukt på en marknad och jag sprang snabbare än jag någonsin gjort. Röda, blanka äpplen som vi beslöt oss för att försöka rulla mellan alla främmande fransosers fötter på kryllande torg.
Köpte en flaska vin mitt på dagen och drack direkt ut flaskan lutad mot en trygg stam i en otrygg park. Badade i fontäner. Hjulade oss igenom folkmassor. Drack varm choklad från sugrör med ihopsnurrade armar.
Snurra, snurrade, snurrat. Snurrig.



Varför valde du att åka hit? frågade han när stjärnorna började komma fram tillsammans med tröttheten.
Jag vet inte. Jag bara åkte. Svarade jag och såg en stjärna blinka till. Kanske för att jag tycker om Amelie. Kanske för att den senaste fransosen jag mötte tog tag i min arm i en mataffär någonstans i Australien och sa "I just wanna say that I think you are beautiful". Kanske för att jag trodde att ni fransoser var vänliga. Eller kanske för att jag var världens lyckligaste i det land jag fick höra det i. Lycklig, lyckligare, lyckligast. Lyckosam om att få vara det.

Flyr du från något?
Snarare flyr till något. Att vara hemma är som att pussla ett pussel jag inte riktigt får ihop.  Och vissa viktiga delar kommer att försvinna så småningom.
Ihop, ihop, ihop. Isär. Även om det bara gäller några månader.


.



Förlåt mig.

Wish me luck.



Fick ett skissblock och en penna av en pojke igår så nu ska jag bli kreativ och konstnärlig.

Då.



(Pizzan tillägnar jag Julia Dahlin och alla hennes läsare.)

Då det var torsdag och jag tillbringade några timmar med Mimmi som nyss blivit ballerina. Dansar runt i trikåer med en flygel i samma rum och kallar mig drömmare.
Och ibland drömmer jag om att vara precis som hon.


Everything in its right place.

Sitter på bussen in till stan och kommer på att jag tycker om när andra gör triviala saker som inte är så speciella. Blir glad av att busschauffören tar av sina solglasögon så fort någon stiger på och sätter tillbaka dem på nästippen så fort han ska köra iväg. Bara för att vara trevlig. Att pojken mittemot knyter sina skosnören, samtidigt som en farbror kliver på med rutiga byxor, en basker på sned och ett paraply i ena handen. Bockar när han går av och svänger med paraplyet i ena handen, fram och tillbaka, när han promenerar bort. Som en praktisk käpp att luta sig mot ibland. Kommer på mig själv med att önska att jag hade en likadan när jag anländer till en regnig stad sent på kvällen. Kommer på att jag tycker om regniga städer. Tycker om att kika fram bakom ett hörn och smygtitta på vissa pojkar som får för sig att göra en deg mitt i natten för att vi ska få nybakat bröd till frukost. Kommer på att jag tycker om regniga städer ännu mer just precis då. Och just precis hela tiden.

Last week, this week.


Förra veckan kom min bästa vän Julia hit.





Vi blev bjudna på fika och skrev vykort till en snäll gammal gubbe i Australien.







Sedan åkte vi hem och drack vin och dansade hela natten.

One of these things first.



Tror jag håller på att bli sjuk och mår helt plöstligt inte lika bra. Får ett mail där det står att jag ska bli upphämtad i en bil som ska köra tills bensinen tar slut och låta stället vi stannar på bli till vår hemliga plats.
Helt plötsligt mår jag väldigt mycket bättre.


RSS 2.0